Del 15 al 25 de maig se celebra la 22a edició del Docs Barcelona. Mataró tornarà a formar part de la programació d’aquest prestigiós festival de documentals, dins la secció “DocsBarcelona a Prop”, juntament amb 11 poblacions catalanes més. El públic mataroní podrà veure tres dels films al Cafè de Mar (22 i 29 de maig) i a l’Espai Gatassa (24 de maig).

La primera jornada del “DocsBarcelona a Prop” serà el 22 de maig al Cafè de Mar. A les 19 h es podrà veure “Cahcada”, dirigida per Marlén Viñayo. El film narra la història de cinc venedores ambulants d’El Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre i reviuen els traumes de la violència masclista amb una generositat encoratjadora. Als assajos s’adonen que han educat els seus fills sense pair el dolor del passat.

Enguany l’Espai Gatassa se suma a la programació oferint divendres 24 de maig a les 19 h el documental “Operació Globus”. Dirigida per Ariadna Seuba Serra, aquesta producció catalana i holandesa narra la història de Jou, qui té un somni que l’ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el qual va fer la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l’aventura per recuperar-lo, però aviat s’adona que potser, el que estava buscant, no és el que pensava.

Tancarà el festival la projecció del film “Avec un sourire, la revolution”, que es farà dimecres 29 de maig a les 19 h al Cafè de Mar. Aquesta és la primera producció internacional sobre el procés. El director canadenc Alexandre Chartrand es pregunta què va passar l’1 d’octubre i ofereix una mirada inèdita i subjectiva del procés d’autodeterminació, apropant a l’espectador a la primera línia de lluita.

Les entrades per veure tots tres documentals són gratuïtes.

La participació de Mataró dins el festival és possible gràcies a l’Ajuntament de Mataró i de Clack i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Des del 2017 la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi internacional.

DocsBarcelona celebra enguany la 22a edició del 15 al 25 de maig, projectant 41 documentals de 26 països. Durant onze dies, el festival oferirà a la capital catalana un ampli ventall estilístic i temàtic, amb treballs que reflexionen sobre política, feminisme, natura o gentrificació.

Podeu consultar la programació del DocsBarcelona a Prop aquí.