La Policia Local de Mataró ha celebrat avui el seu Dia amb el reconeixement públic i lliurament de condecoracions a persones que han destacat durant el darrer any per la seva col·laboració en l’àmbit de la seguretat pública i membres de cossos policials que han destacat en l’exercici de les seves funcions. En total han recollit les felicitacions i medalles més de mig centenar de persones.

L’auditori del TecnoCampus ha acollit avui la celebració del Dia de la Policia Local de Mataró, amb el tradicional lliurament de medalles al mèrit professional i reconeixements públics a aquelles persones que han destacat durant el darrer any per la seva actuació i/o col·laboració en l’àmbit de la seguretat pública o bé pels anys de servei desenvolupats al cos.

La celebració ha estat presidida per l’alcalde, David Bote, i ha comptat amb l’assistència del regidor de Seguretat, Juan Carlos Jerez, i del cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, que ha fet el parlament de benvinguda a l’acte. S’ha fet reconeixement públic a més de mig centenar de persones assistents a l’acte i que han recollit felicitacions i medalles, entre membres de la Policia Local i altres cossos policials, ciutadans i treballadors de diferents serveis municipals.

Lliurament de felicitacions

L’acte ha començat amb el lliurament de credencials, plaques i diplomes commemoratius al personal que s’ha jubilat el darrer any. Després ha tingut lloc el reconeixement i felicitació pública per aquelles actuacions que han destacat en el compliment del servei, o que pel seu risc o eficàcia dels resultats s’han considerat meritòries.

En concret, s’ha posat en valor, entre altres, el treball de col·laboració amb la Policia Local d’Enrique Cachopo, treballador de la Societat Protectora d’Animals de Mataró; de Miguel Mateo, oficial de 1a de l’Ajuntament; de l’inspector del Cos Nacional de Policial de Mataró Manuel Jesús Delgado; de cinc agents del cos de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Mataró i un sisè de l’ABP de Granollers.

També s’ha fet reconeixement del treball realitzat per membres de la Policia Local de Mataró, en concret als agents de la Unitat de Serveis d’Investigació, per la tasca de suport a la lluita contra determinades tipologies delictives; als agents de la Unitat de Convivència i Civisme per la detecció i desarticulació d’usurpacions d’immobles i l’assessorament a titulars i veïns; a agents de les Unitats Territorials que van seguir un vehicle sospitós, detenint els ocupants com a presumptes autors d’un robatori; als agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana per la detenció dels responsables d’un delicte contra la salut pública i l’aprehensió de 54 kg d’haixix; i a diferents agents per una actuació de control d’un gos de raça perillosa i detenció d’una persona per delicte contra la salut pública, per una intervenció evitant un suïcidi i la localització dels responsables i recuperació dels objectes en un furt.

Condecoracions

Aquest any s’ha lliurat la medalla al mèrit professional de primera categoria a Mercedes Baeza, cap del Servei de Relacions Laborals i Assistència Jurídica; Immaculada Pruna, cap del Servei de Compres i Contractacions; Francesc Xavier Sánchez, assessor jurídic del Servei de Salut i Consum; Pere Robert, director d’Esports, tots ells personal de l’Ajuntament. També a Albert Vilatarsana, director de l’Àrea de Seguretat Pública i Intendent en cap de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat. Aquesta condecoració es reserva a membres d’altres cossos o persones que hagin destacat per la seva col·laboració amb la Policia Local.

Pel que fa a les medalles al mèrit professional de segona categoria, que s’atorga a aquells membres de la Policia Local que evidencien una dedicació constant en el compliment dels deures del seu càrrec, s’ha atorgat a dos sergents, un caporal i un agent. Per últim, s’ha atorgat la medalla a la permanència en el servei de 2a categoria als membres de la Policia Local que han complert 20 anys en el cos.