110 persones van assistir el dijous 25 d’abril a la jornada anual de presentació de treballs de recerca celebrat al Centre Cívic de Cal Balsach de Sabadell

La inauguració de la jornada va ser a càrrec de l’adjunt a la direcció d’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord, Josep Mª Bonet. Ingrid Arteaga, metgessa de família de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Vall de Tenes, va fer la conferència inaugural en la que va explicar la seva trajectòria científica personal. Els valors que va emfatitzar per aconseguir les fites en l’àmbit de la recerca  van ser la curiositat, l’esforç en el treball i la paciència.
A la jornada es van presentar un total de 10 projectes de recerca, realitzats pels 29 residents de quart any que finalitzen la seva formació com residents aquest any 2019. Es va comptar amb la presència d’un comitè d’experts en metodologia de recerca i que va valorar la qualitat dels treballs presentats. Els projectes finalistes van ser:
Incontinencia urinaria femenina. Prevalencia, infradiagnóstico y manejo en atención primaria, dels residents Ane Iraeta, Miguel De la Torre i Paula Luque, de l’EAP Badia del Vallès
I a Santa Coloma, quina adherència terapèutica hi ha?, dels residents Laia Montoya, Víctor Cantarero, Anna Pujol i Pilar Losada, de l’EAP Riu Nord – Riu Sud de Santa Coloma de Gramenet.

El projecte guanyador va ser Intervenció comunitària pel control de pes en dones immigrants de l’Hindustan, de les residents de l’EAP Sant Roc de Badalona Gemma Quiñones i Júlia Moser.
El jurat va valorar com elements d’especial interès d’aquest projecte el fet que és un treball d’intervenció comunitària a una població desafavorida socialment i amb problemes de salut específics, i a la implicació de tot l’equip de Sant Roc en la seva execució.
Podeu visitar l’àlbum de fotos de la Jornada.

JornadaRecercaUDMAFIC2019_47

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d’1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 63 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.
Trobareu més informació a: http://ics.gencat.cat/ca/inici/