L’Ajuntament de Mataró, juntament amb l’Espai de Circ de Mataró Cronopis i el col·lectiu de dansa Col·lectiu Dans In-Vitro han organitzat una quinzena d’activitats per celebrar les efemèrides

El 20 d’abril és el Dia Mundial del Circ i Mataró i el 29 d’abril és el dia Internacional de la Dansa. Com ja és tradició, l’Ajuntament de Mataró oferirà una àmplia programació adreçada a totes les edats.

La Direcció de Cultura i el col·lectiu mataroní Espai de Circ de Mataró Cronopis proposa gaudir durant el cap de setmana del 13 i 14 d’abril dins la carpa de circ La Caputxeta, que estarà instal·lada a la plaça de la Música del Nou Parc Central. En aquest espai s’hi faran dos espectacles i un taller de circ.

Dissabte 13 de les 11.30 a les 13.30 h els membres de Cronopis oferiran un taller de circ per a tots els públics. Els alumnes podran jugar amb el trapezi, amb els cables de malabars, amb teles, amb la pilota d’equilibris i d’altres elements indispensables del món del circ. El mateix dissabte a les 17.30 i les 20.30 h es podrà veure el Cabaret de Circ amb números de perxa xinesa, verticals, i de mà i mà, entre d’altres.

La celebració del Dia Mundial del Circ s’acabarà diumenge 14 amb l’espectacle: “Salón imaginario”, a càrrec de la Cia. Circooltura. Es faran dos passis, a les 12 h i a les 18 h.

Una vegada més el Col·lectiu Dans In -Vitro i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró treballen junts per acostar la dansa a tots els ciutadans i fer-la visible en diferents espais de la ciutat. El gran gruix dels actes tindran lloc el dia 29 d’abril, però el diumenge 28 d’abril les escoles de dansa de Mataró sortiran al carrer per compartir una estona de dansa. A partir de les 17.30 h oferiran un tast de diversos estils de dansa i balls.

El dia 29 d’abril és pròpiament el Dia Mundial de la Dansa i se celebrarà la 6a edició  del “29 és Dansa”. Durant tota la jornada es proposa viure intensament la dansa a la ciutat, acostant-la a tot el públic. Ja al matí alguns espais de la ciutat prendran vida amb l’activitat “Em balles?” i a les 11 h a Can Xammar es podrà veure l’espectacle “Planetas” de Patrícia Mas i Bàrbara Martín. El gruix de l’activitat es concentrarà a la tarda, començant a les 17.30 h al pati de la residència de Sant Josep amb un taller intergeneracional de treball corporal destinat a la gent gran, i continuant a la plaça de Santa Anna amb unes càpsules de dansa (18 h) i una ballada de swing (19 h). Tot seguit, al mateix espai es podrà veure dos espectacles de dansa:  “Cuando en casa llamas” de Nora Baylach i Raúl Lorenzo i “La Insatisfacció” d’Anna Serra.

El “29 és Dansa” acabarà al Celler Castellví (20.30 h) amb una trobada d’artistes locals amb ganes de plasmar el moviment a través del seu llenguatge en 29 minuts.