Ahir a les 18.30 va començar un Ple Municipal ple de tensions a 51 dies de les eleccions municipals. El govern presentava la rescissió del contracte de la neteja, la pròrroga del SAD i el projecte de la Torre Barceló com a punts estrelles.

En la porta de l’Ajuntament es va convocar una concentració per demanar al Govern Municipal solucions davant l’emergència habitacional que pateix Mataró. Convocada per la PACC, es va queixar a les xarxes socials que no els varen deixa pujar al Ple Municipal ni prendre la paraula.

Audiència Prèvia

En l’Audiència Prèvia amb la intervenció del veïns de la Ronda Barceló,   on van portar les seves reclamacions respecte la modificació del projecte de la Torre Barceló. El portaveu de “Nosaltres, Ronda Barceló”, Jordi Cabrera va demanar que es treies el punt de l’ordre del dia i de no ser possible que els regidors votessin en contra o s’abstinguessin durant la votació. Els seus motius per demanar era per reclamar el dret a la participació per part dels veïns i la corresponsabilitat en la presa de decisions sobre allò que els afecta.

Desprès varen intervenir els Secretari de l’UGT al Maresme, Lluís Torrents i Pere Ortega del sector de la neteja de CCOO VORMAROS. En les seves intervencions van exposar els motius i les queixes dels treballadors i treballadores que han sofert aquest anys la contracte de FCC en la neteja de la ciutat.

Una tercera intervenció a càrrec d’Eduard María Bru de Sala del Comité d’Empresa de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. En la seva exposició va preguntar respecte el Conveni i la queixa de la falta de finançament públic mentre els alts directius tenen sou molt alts.

Per última intervenció va ser per la Presidenta de la Associació Veïnal de Cerdanyola, Constanza Rodríguez per reclamar la deixadesa per part de l’Ajuntament de la Torre de Can Palauet.

Fi del contracte amb FCC per la recollida de residus

La recollida d’escombraries i la finalització del contracte entre l’Ajuntament i Fomento de Construcciones y Contratas SA ha estat un dels grans temes del Ple Municipal del mes d’abril. Durant la sessió plenària, el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha tornat a explicar que la ciutat ha crescut molt amb els últims anys no només d’habitants sinó també d’extensió, motiu per a replantejar el servei.

Al seu torn, La majoria de formacions del consistori han recordat la problemàtica generada amb el plec de condicions d’aquest contracte i les repetides amenaces de vaga per part dels treballadors. CiU ha recriminat que no s’hagi tractat amb la resta de grups la recissió d’un dels contractes més importants de l’ajuntament. Totes les formacions excepte CiU i la CUP hi han votat a favor.

L’Ajuntament tanca l’exercici 2018

El Ple municipal ha donat compte de la liquidació de l’exercici 2018, que l’Ajuntament ha tancat amb un romanent de tresoreria de 5,16 milions d’euros. D’aquests diners, 4,63 milions d’euros estan disponibles i, la resta, són diners ja compromesos per a projectes de 2018 pendents d’execució.

Subvencions de l’Ajuntament als titulars d’establiments i elements emblemàtics

L’Ajuntament posarà en marxa una nova línia de subvencions per promoure les obres de reforma o millora d’establiments i elements emblemàtics de la ciutat. L’ordenança que regularà els ajuts, que s’ha aprovat inicialment, estableix atorgar fins al 30% del pressupost, arribant a una subvenció màxima de 5.000 €.

Retirada de l’aprovació provisional del nou pla de la Torre Barceló

Desprès de la intervenció dels veïns a l’Audiència Prèvia i el dubte del projecte respecte d’alguns grups municipals, el govern municipal va retirar el punt de l’ordre del dia. Fet que es posposa la decisió a un altre Ple Municipal.

Recordem que l’any 2008 ja va ser aprovada la Torre Barceló, però diversos canvis es van tenir que produir a conseqüència de les sentències per assumir els costos de la construcció del pas soterrat.

La Setmana Santa mataronina sigui distingida d’Interès Turístic Català

El Ple ordinari del mes d’abril va aprovar una Proposta de resolució presentada pel PP perquè l’Ajuntament i la Comissió de la Setmana Santa de Mataró iniciïn els tràmits per demana a la Generalitat de Catalunya la distinció d’interès turístic català. La iniciativa va prosperar amb el vots a favor del PSC, CiU, ERC-MES, Ciutadans, PP, VoleMataró, PxC i el regidor no adscrit Víctor M. Paramés i l’abstenció de la CUP, ICV-EUiA i la regidora no adscrita Sarai Martínez.

El text íntegre de la Proposta de resolució

Unanimitat per reconèixer i millorar la situació de les treballadores del SAD

El Ple ordinari del mes d’abril va aprovar per unanimitat una Proposta de resolució presentada per VOLEMataró per reconèixer i millora la situació de les treballadores del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària).

El text íntegre de la Proposta de resolució

Mataró destinarà el 0,5% de la recaptació de l’IBI a projectes de conservació del medi natural

Aprovada en el Ple Municipal una Proposta de resolució d’ICV-EUiA i la regidora no adscrita Sarai Martínez per destinar el 0,5% de la recaptació municipal de l’Impost de Béns Immobles a activitats relacionades amb la protecció de la natura. També demana que l’Ajuntament esdevingui membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

El text es va aprovar amb els vots favorables d’ICV-EUiA, la regidora no adscrita Sarai Martínez, ERC, PPC, CUP i el regidor no adscrit Víctor Manuel Paramés. Es van abstenir els grups municipals del PSC, CiU, C’s i PxC i va votar en contra el grup de VOLEMataró.

El text íntegre de la Proposta de resolució

El Ple aprova adaptar la web de les diferents empreses municipals en el seu portal de transparència

El Ple ordinari del mes d’abril va aprovar per unanimitat una Proposta de resolució presentada per la CUP per adaptar la web de les diferents empreses municipals en el seu portal de transparència.

El text íntegre de la Proposta de resolució