El passat dimarts, 16 de març, el Ple del Consell Comarcal del Maresme va aprovar una Moció on es demanava un enduriment del Codi Penal per a delinqüents reincidents i els assaltants d’habitatges i domicilis que tant han preocupat i alarmat al Maresme i també a Mataró.

Recollint aquesta Moció el candidat a l’alcaldia de Mataró, J.M. López, ha demanat al Partit Popular que inclogui aquest enduriment al programa per les eleccions Generals del 28-A i també per les Municipals de Maig a una reunió celebrada a la Seu del Partit a Madrid, ja que on s’ha de realitzar aquest canvi del Codi Penal és al Congrés dels Diputats.

En la nota de premsa indica que han de donar resposta a una realitat que és que tenim un Codi Penal molt garantista, que permet que els delinqüents que són detinguts, moltes vegades amb el perill que suposa la seva detenció per a les forces de seguretat, al cap de poques hores surten en llibertat, per alarma de les seves víctimes i desmotivació dels policies.

No es tracta d’anar aprovant Mocions que acaben quedant, reclama el partit, en un no res i que sovint no tenen ni el retorn de les Administracions a les quals es demana, per això han volgut fer un pas més en el compromís per la seguretat dels mataronins.

Finalitza la nota de premsa que la recepció per part dels responsables del Programa i del Coordinador de la redacció d’aquest, el Sr. Pablo Hispan, va ser excel·lent i total i tenim el convenciment que una demanda com aquesta, que va rebre el suport de la majoria de Grups Comarcals (tots excepte CUP i ICV que es van abstenir).