Isaías Táboas, president de Renfe, va rebre ahir l’alcalde, David Bote, per tractar sobre el projecte d’integració de l’estació de tren en el futur pas soterrat de la ronda de Barceló. Es tracta de la quarta reunió que l’Ajuntament manté amb responsables de la infraestructura i gestió ferroviària per consensuar la proposta

L’alcalde de Mataró, David Bote, va reunir-se ahir amb el president de Renfe, Isaías Táboas, per parlar d’integrar l’estació de tren amb el futur pas subterrani per a vianants que ha de connectar la ronda de Barceló amb el Port.

El projecte del nou pas subterrani de la ronda de Barceló generarà una nova centralitat en el flux de persones i és important tant per millorar l’accessibilitat a la zona marítima com per donar facilitats als usuaris del transport públic ferroviari, especialment als que van o provenen del Port, de les platges, de la zona del TecnoCampus, dels polígons industrials de ponent o de la zona en desenvolupament del sector d’Iveco-Pegaso.

Durant la reunió es va tractar preliminarment com pot afectar el projecte al servei ferroviari que realitza Renfe, tant a aquell que es dóna als usuaris com a l’aparcament de Renfe o al taller de reparació de trens que és de titularitat d’aquesta empresa pública.

Aquesta és la quarta reunió que l’Ajuntament manté amb responsables de la infraestructura i la gestió ferroviària amb l’objectiu de buscar el màxim consens amb els diferents organismes que estarien implicats perquè aquest projecte pugui fer-se realitat. També s’ha presentat ja el projecte als responsables i tècnics d’Adif (entitat pública depenent del Ministeri de Fomento) i a la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya. A més, està previst que el 3 d’abril l’alcalde es trobi a Madrid amb el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment per parlar sobre el tema.

Millorar les condicions de seguretat 

Durant la reunió que va tenir lloc ahir i a la que també va assistir la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, l’alcalde també va traslladar la preocupació de l’Ajuntament per la seguretat a l’actual estació de Mataró, assumpte sobre el qual la Junta de Portaveus va aprovar el 4 de març per unanimitat una Declaració institucional presentada pel PP.