L’alcalde, David Bote, la regidora d’Esports, Marisa Merchán, i el director de la Volta ciclista a Catalunya, Rubén Peris, han presentat el pas de la Volta ciclista a Catalunya per Mataró des d’on sortirà la segona etapa, el 26 de març. A Mataró el control de firmes es farà des de les 11.30 h fins a les 12.30 h al Parc Central, davant de l’espai firal, i la sortida serà a les 12.40 h des del Camí de la Geganta

Després de la primera etapa, 100% maresmenca, que surt i acaba a Calella el 25 de març, Mataró és la ciutat que podrà gaudir dels primers noms del ciclisme mundial com són Chris Froome, Alejandro Valverde, Simon Yates, Marc Soler, Romain Bardet, Thibaut Pinot, Warren Barguil, Fabio Aru, Rigoberto Urán, Thomas de Gendt i Remco Evenepoel, entre d’altres.
A Mataró el control de firmes es farà des de les 11.30 h fins a les 12.30 h al Parc Central, davant de l’espai firal, i la sortida serà a les 12.40 h des del Camí de la Geganta des d’on es farà una sortida neutralitzada per diferents carrers de la ciutat.
El recorregut és el següent: Camí de la Geganta, plaça d’Espanya, plaça de Joaquim Blume, avinguda del Velòdrom, ronda de Frederic Mistral, ronda de Sant Oleguer fins a la plaça de Josep Cusachs, ronda de Rafael Estrany i tornen per ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers i avinguda de Josep Puig i Cadafalch fins a sortir del municipi on els ciclistes enfilaran cap al seu destí que és Sant Feliu de Guíxols amb una etapa amb 179,6 km de distància.
Amb aquesta edició, la 99a Volta ciclista a Catalunya, Mataró ha format part de l’itinerari de la Volta com a ciutat de sortida sis vegades consecutives (2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019) i ha acollit arribades els anys 1943, 1955, 1970 i 1982. 

Volta sostenible amb Ecovidrio

Ecovidrio és patrocinador de la Volta i Mataró comptarà, al igual que les altres municipis, amb contenidors de vidre amb el lema “Recicla vidre i pedaleja”. Els trofeus que rebran els guanyadors de l’etapa ciclista estaran fets amb vidre reciclat.