La pel·lícula està escrita i dirigida per Paloma Zapata i produïda per La Fábrica Naranja i coproducció per TV3 i TVE.

El Foment Mataroní acollirà el pròxim divendres 22 de març l’acte oficial d’estrena del documental “Peret, yo soy la rumba”. Després d’haver-se projectat als festivals In-Edit, FICG Guadalajara i MUVI de Lisboa, el documental definitiu sobre el creador de la rumba catalana arriba a les sales de cinema de Barcelona, Madrid, i fins a una desena de ciutats de l’Estat.

L’acte oficial d’estrena comptarà amb la presència de la coprotagonista i neta de Peret, Santa Salvat, i també de membres de la família del músic, Paloma Zapata i l’equip de la pel·lícula. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, constarà de la projecció del documental i un concert posterior en el qual sonaran alguns dels grans èxits que van donar fama al rei de la rumba, a càrrec de Daniel Pubill i La Payoya, net i cosina de Peret, respectivament. El locutor radiofònic Justo Molinero serà l’encarregat de presentar l’acte que començarà a les 20 h. L’entrada és gratuïta amb invitació, que es pot recollir a les oficines de la Direció de Cultura (c. de Sant Josep, 9) i al web entradesculturamataro.cat.

“Peret, yo soy la rumba” narra l’aventura artística i personal de Pere Pubill, Peret (Mataró, 1935),  l’artista que amb una mica de mambo, un rajolí de “tanguillo” i una punta de rock, va crear la rumba catalana. 50 anys després de l’èxit de “Borriquito”, els néts del mestre protagonitzen un retrat íntim de la família, amb Andreu Buenafuente com a narrador.

A “Peret, yo soy la rumba” la directora Paloma Zapata (Casamance, banda sonora de un viaje) signa un documental creatiu, musical i biogràfic, a través d’imatges reals, de la immersió en la família del mestre i en la vida quotidiana dels gitanos catalans. Juntament amb la família Pubill, Paloma Zapata recull el testimoni de Justo Molinero, La Chana, Petitet, La Payoya, Joanet Miliu, Calabuch, Ragna, Pep Garcia, Peret Reyes i Rafael Mol.

El documental es podrà veure també dissabte 23 i diumenge 24 al Foment Mataroní.

Trobareu tota la informació sobre el film al web yosoylarumba.com