Segons anuncien a les xarxes socials de la Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme (PACC) aquest migdia els mossos d’esquadra ha detingut a dues persones durant un desallotjament que s’ha produït aquest dijous al matí a Mataró. Segons les fonts consultades a aquesta emisora en les càrregues hagut cinc manifestants ferits i 8 identificats

A les deu del matí, segons informa la PACC hi havia el segon intent de desnonament a una família amb un menor en una setmana. Aquest desnonament és obra del propietari del pis, el fons volto Coral Holmes. Un fons nord-americà del qual Caixabank ha venut el 80% del negoci immobiliari.

Una seixantena de persones han participat en l’intent d’evitar el desnonament. Les dues persones detingudes són un membre de Jovent Republicà (joventuts d’ERC) i de l’organització sindical juvenil l’Eina, i l’altre és un veí de la zona, segons informa el CapGròs.

La PACC, per xarxes socials, ha notificat que ha denunciat a Serveis Socials de l’Ajuntament, per no haver demanat la suspensió del desnonament, ni tampoc per no haver enviat l’informe de vulnerabilitat als Jutjats de Mataró. Tot i que el cas de la família que residia en el pis estava a la Taula d’Emergència Habitacional.

Desprès dels fets, la PACC Mataró ha convocat una concentració de suport als detinguts davant dela comissaria dels Mossos d’Esquadra de Mataró.