El 16 de març a els 12 h a Can Palauet s’inaugura la nova producció del M|A|C Mataró Art Contemporani,  “Ah, l’art? Ah, l’art!”. Comissariada per Clàudia Rius, l’exposició exemplifica el recorregut que es transita quan es perd la por a l’art: de l’estranyament a la sorpresa, del desconeixement al reconeixement, de la llunyania a la quotidianitat, de l’apatia a la passió. Ho fa amb un missatge clar: l’art és per a tothom i tothom pot relacionar-s’hi.

A les sales d’exposicions de Can Palauet s’hi podrà veure l’obra, en diferents formats, de Christine Borland, Blanca Casas Brullet, Daniel Canogar, José Cobo, Jean Denant, Leandro Erlich, Andrés Galeano i Beatriz Mínguez de Molina.

A través de l’obra d’aquests 8 artistes, l’exposició compta amb dos recorreguts: un seguint una audioguia que ha enregistrat la Clàudia Rius, per aquells que vulguin estar acompanyats en el camí del descobriment de vuit obres concretes d’art contemporani; i un de lliure, per aquells que prefereixin recorre’l en solitud, acompanyats del fulletó de la mostra.

Una tercera manera es fer-ho a partir dels vídeos enregistrats pels alumnes de 1r de l’Institut Les Cinc Sènies, fruit del procés de treball realitzat amb el projecte “El relat de Ah, l’art? Ah, l’art!” aquests darrers mesos. Tant l’audioguia com els vídeos són accessibles a sala a través de l’App gratuïta MAC Ajuntament de Mataró.

“Ah, l’art? Ah, l’art!” proposa pensar i sentir l’art des de la consciència d’estar-lo mirant. Per això, la mostra es divideix en quatre espais independents que pretenen ser habitacions separades, camps oberts, units només per l’actitud de qui hi entra i decideix gaudir de les obres. Cada sala té una temàtica diferent que l’anterior, i per això també es poden visitar de forma inconnexa. És la reflexió al voltant de com mirem l’art, la que uneix tot el recorregut.

Una sala farà sentir el visitant com a casa, i el durà a reflexionar sobre com es pot distingir, a través de la mirada, entre el que és art i el que no ho és a un nivell molt quotidià. Una altra sala conduirà a enfrontar-se a la manera com es mira l’art des de la posició d’humans. Una altra sala portarà al visitant a veure com es deixa endur la nostra imaginació entre els espais als quals no hi podríem arribar si no fos a través de l’art. I una darrera sala farà que l’art ens miri els ulls i ens pregunti per què sovint ens sentim incapaços de comprendre’l o de fer-nos emocionar.

La mostra, que es podrà veure fins al 19 de maig, comptarà amb activitats complementàries com ara les visites comentades que faran els i les alumnes de 1r de l’Institut Les Cinc Sènies i el servei educatiu a càrrec de Cori Mercadé, adreçat a alumnes de P5, Primària, ESO i Batxillerat i grups concertats. Amb motiu de la celebració de la Nit dels Museus es farà una obertura especial i es faran visites guiades dels alumnes de Les Cinc Sènies.

Trobareu més informació de l’exposició al web del M|A|C Mataró Art Contemporani