El passat dia 2 d’Octubre, desde l’Ajuntament de Mataró, es va realitzar un minut de silenci, a les 12h del migdia, davant del mateix edifici de l’Ajuntament, en suport a les víctimes de la tragèdia natural que el passat 28 de Setembre va afectar a l’illa de Cèlebes, a la República d’Indonèsia, causant 1000 morts i més de 20.000 persones han hagut de ser desplaçades.

La tragèdia va ser ocasionada per un terratrèmol de magnitud 7,5 a l’escala Richter i un posterior tsunami, que han tingut efectes devastadors a tot el territori.

Durant la concentració s’ha llegit aquesta declaració de suport:

“El passat 28 de Setembre un terratrèmol de magnitud 7,5 en l’escala de Richter i un tsunami posterior van sacsejar l’illa de Cèlebes a la República d’Indonèsia, provocant uns efectes devastadors en el territori, un nombre de víctimes mortals que avui ja supera les 1.000 persones i més de 20.000 persones desplaçades.

Sens dubte aquest tipus de catàstrofes posen a prova la capacitat de prevenció, planificació i resposta de les autoritats i organismes locals i internacionals, i exigeixen més que mai una resposta ràpida, conjunta i coordinada que minimitzi al màxim els danys i les pèrdues humanes, i garanteixi la ràpida reconstrucció del territori i el teixit social.

Des de la Ciutat de Mataró volem mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes, i reafirmar el nostre compromís amb els projectes de cooperació i co-desenvolupament, i treballar així per un món més just que garanteixi arreu els drets fonamentals.

Des de Mataró, i en col•laboració amb el Fons Català de Cooperació, ens comprometem a sumar-nos de forma immediata al procés de suport i acompanyament a la població damnificada, i al procés de reconstrucció del territori.”