La VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera salparà de Mataró aquest divendres direcció Fornells

Hi participaran una vintena d’embarcacions

Presentació de la VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera. Foto: Ajuntament

Presentació de la VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera. Foto: Ajuntament

La VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera – Mataró > Fornells salparà aquest divendres 7 de setembre del Port de Mataró i tindrà l’arribada al port natural de Fornells, un dels ports naturals més ben conservats del Mediterrani i que reuneix tots els requisits per ser l’exemple més genuí del que és i representa la biosfera. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno; la regidora d’Esports, Marisa Merchán; el gerent del Port de Mataró, Joan Bellavista; i el director de la VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera, Josep Maria Farré, han presentat aquest migdia la nova edició d’aquesta travessa.
La distància entre Mataró i Fornells és de 116 milles nàutiques. Un cop s’arribi al destí, s’haurà d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que també hi ha a la costa menorquina.
La flota la conformaran vaixells de totes les eslores i models. Entre els inscrits hi destaca el guanyador de l’última edició, Àlex Ambrós del CV Mataró; i l’embarcació guanyadora de l’última Copa del Rei. Els regatistes que participin en aquesta prova nàutica també podran competir, diumenge, en una regata pel Port de Fornells on s’hi afegiran vaixells dels ports de Menorca.
Aquesta regata va néixer per commemorar el 20è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La intenció va ser unir un port de Catalunya –en aquest cas el de Mataró- amb un port de Menorca. Els dos punts havien de tenir tradició marinera, ser atractius pels navegants, tenir vocació turística i disposar de línies de protecció del medi ambient.
La participació de Mataró en aquesta regata s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de promocionar l’àmbit marítim, recollida en el Pla estratègic Mataró 20/22, que té com a un dels projectes essencials del “Mar en valor”.
Patrocinada pel Consell Insular de Menorca, la VI Regata Menorca Reserva de la Biosfera –Mataró > Fornells compta amb el suport i la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró, l’Ajuntament d’Es Mercadal, Ports de les Balears, Port de Mataró, Club Vela Mataró i Club Nàutic Fornells, entre d’altres.

V Regata Port de Fornells


Un cop a Menorca, diumenge 9 de setembre se celebrarà la V Regata Port de Fornells, a l’interior d’aquest port natural. Hi podran participar gratuïtament els vaixells de la regata d’altura i també tots els de les Illes Balears que ho desitgin.
Les dues regates tindran classificacions i trofeus independents, i el resultat d’aquesta prova no tindrà cap efecte en les classificacions de la regata d’altura.