Aquest mes de setembre se celebra el 25è aniversari de l’agermanament de Mataró amb la ciutat murciana de Cehegín. L’alcalde de Mataró, David Bote, i el president de l’Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas de Mataró, Domingo de la Ossa, seran els convidats d’excepció aquest proper dissabte 1 de setembre a alguns dels actes de la seva festa patronal.

Trobada de les delegacions de Mataró i Cehegín el passat 16 de desembre de 2017. Foto: Romuald Gallofré

Trobada de les delegacions de Mataró i Cehegín el passat 16 de desembre de 2017. Foto: Romuald Gallofré

El lligam amb el municipi de Cehegín té un significat especial per a Mataró si tenim en compte que Mataró té 1.402 habitants nascuts a Cehegín i que als anys 60 van emigrar a Mataró. Fruit d’aquesta relació, Cehegín té una avinguda dedicada a Mataró i Mataró té una plaça amb el nom de Cehegín, al barri de Cerdanyola.

L’agermanament entre ambdues ciutats es va portar a terme a Cehegín el mes de setembre de l’any 1993 dins els actes de celebració de les festes locals, i a Mataró el mes de maig de 1994. Els intercanvis que s’han portat a terme amb Cehegín són principalment de caràcter esportiu, musical i teatral.

Aquest dissabte l’alcalde i Domingo de la Ossa participaran en primer lloc a la recepció oficial que la ciutat de Cehegín farà a Mataró a l’alcaldia de la localitat murciana, i tot seguit aniran a la inauguració d’un monòlit que simbolitza l’agermanament entre les dues ciutats. A l’acte hi assistiran l’alcalde de Cehegín José Rafael Rocamora, Pedro Abellán Soriano, qui era alcalde de la ciutat murciana l’any 1993 quan es van agermanar i també i Juan de Dios Abellán, membre de la directiva de l’Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas de Mataró l’any 1993. Tota la comitiva assistirà a continuació al pregó de les festes.

El 16 de desembre del 2017 una delegació de Cehegín va visitar Mataró per començar a celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de les dues ciutats i també el 25è aniversari del naixement de la Sociedad Musical de Cehegín

Es va fer una recepció institucional al Saló de Sessions de l’Ajuntament institucional amb la presència de l’alcalde de Cehegín, José Rafael Rocamora, el president de la Sociedad Musical de Cehegín, José Francisco Ruiz, el director de l’entitat Rafael González, i el president de l’Associació Cultural Murciana Virgen de las Maravillas de Mataró, Domingo de la Ossa.