la Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres a dos homes a Mataró (Barcelona) per presumptament dedicar-se a la captació de gihadistes. Segons ha informat l’Institut Armat a Europa Press, es tracta de dos homes de nacionalitat marroquina.
L’operació s’ha iniciat a primera hora i els agents han registrat un domicili particular en un lloc cèntric de la capital del Maresme, al carrer Camí del Mig. Els detinguts són dos individus, M.B. de 46 anys, natural de Tetuan i O.K. de 36 anys, natural de Tànger, acusats de formar part d’una estructura dedicada a reclutar individus disposats a desplaçar-se a zones de conflicte i integrar-se en grups terroristes.
En l’operació han participat agents del Servei d’Informació de la Guàrdia Civil, sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.
En aquests moments s’estan realitzant registres en els domicilis dels dos detinguts. Del material que s’intervingui s’espera obtenir informació rellevant per aclarir completament l’activitat i vinculacions d’aquests individus, així com altres possibles línies d’investigació.

fotos: A.R.