El Ple del 5 de juliol va aprovar una Proposta de resolució presentada pel grup municipal de la CUP per impulsar una moneda local per a Mataró. La idea va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC-MES, CUP, VOLEMataró, ICV-EUiA i el de les dues regidores no adscrites mentre que CiU, Ciutadans, el PP i PxC van votar en contra.

“Volem que la ciutat de Mataró recuperi el seu dinamisme social, cultural i comercial. Per això, és imprescindible fomentar molt més el comerç de proximitat, la responsabilitat social i la defensa del mercat de Km 0.

Necessitem mesures innovadores que ajudin a revertir la situació precària del petit i mitjà comerç de Mataró i que contribueixin a la retenció de la riquesa a la nostra ciutat. Davant els riscos que suposa la proliferació de grans superfícies comercials perifèriques, pensem que cal explorar mesures concretes que ajudin a la supervivència i la modernització dels eixos comercials que hi ha dins de la trama urbana. No volem que els carrers de Mataró esdevinguin un desert comercial.