Mataró participa en la nova edició del Festival de Poesia i + amb un recorregut musical i poètic.

Mataró tornarà a ser per tercer any una de les seus de la programació del Festival Poesia i +, originari de Caldes d’Estrac. El 12 de juliol a partir de les 19.30h a Mataró es proposa un passeig a través de diferents disciplines artístiques. Les tres propostes d’enguany combinen la poesia, la música i els audiovisuals amb la cantant Dolo Beltrán, el cantautor Miquel Serra i la producció mataronina “Palau6”.

És la 13a edició del festival que organitza la Fundació Palau i no només tindrà d’escenari la nostra localitat, també hi ha previstes diferents programacions a Alella, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar o Sant Andreu de Llavaneres, des del 5 al 15 de juliol. David Castillo, Dolors Miquel, El Petit de Ca l’Eril, Josep Pedrals Maria Coma, Miquel Barceló, Pascal Comelade i Xarim Aresté són alguns dels noms propis del festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

Deixar clar que a Mataró l’activitat és gratuïta i se centrarà en dos espais. Al pati de Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró, Dolo Bertrán i Anna Carné presentaran “Vull les olives”; un recital inusual, com una presentació de poetes catalanes desconegudes, on Dolo Beltrán recita acompañada de la música d’Anna Carné, en forma de dona orquesta carregada d’instruments. La regidora de Cultura, Núria Moreno, ha confirmat que assistirà a l’acte.

El segon espai d’aquesta festa de la poesia es traslladarà al Pati de la residència de Sant Josep i a les 21h Miquel Serra presentarà el seu darrer treball, “Antiga Hodomura”. Al mateix espai, però a les 22h, es tancarà el passatge per la poesia i les arts escèniques amb “Palau6” amb participació mataronina i maresmenca. Eloi Aymerich dirigeix aquest espectacle poètic basat en “Josep Palau i Fabre. Retrat cubista”, un documental produït per Clack Audiovisual i la Fundació Palau en què es mostren les diverses facetes de Palau. L’obra compta amb la banda sonora en directe del músic alcoià Pau Miquel Soler, les recitacions del poeta i amic de Palau Lluís Urpinell, el rapsode mataroní Joan Carles González-Pujalte i els cantautors Dídac Rocher i Meritxell Gené. Un espectacle híbrid que barreja cinema a la fresca, cabaret en directe i poesia en escena. No us ho perdeu.

Hermenegil-darks