Les antigues pistes de conduir del carrer de Galícia es transformen en un aparcament públic gratuït

Té capacitat per a 315 places

Nou aparcament públic gratuït a les antigues pistes de conduir. Foto: Ajuntament

Nou aparcament públic gratuït a les antigues pistes de conduir. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Espais Públics, Miquel Ángel Vadell, ha visitat aquest matí el nou aparcament públic gratuït que s’ha habilitat a les antigues pistes del carrer de Galícia, on es realitzaven els exàmens per obtenir el permís de conduir i que estaven en desús i tancades des de feia anys. Les obres han permès crear 315 places d’aparcament en aquest solar de 17.000 m² i delimitat pel carrer de Galícia, la carretera de Cirera, el Camp Municipal d’Hoquei i uns terrenys sense urbanitzar.
El projecte ha comportat l’enderroc de les petites edificacions existents al recinte (coberts, caseta d’entrada, rampa). També s’ha retirat i substituït dos trams del reixat metàl•lic de tancament en mal estat i s’ha creat una porta d’accés per a vianants a l’alçada de la parada d’autobús davant de l’Hospital. Pel que fa a l’interior, s’han demolit i pavimentat de nou els trams de calçada que estaven en mal estat, per tal de crear la zona d’aparcament.
També s’han arranjat els talussos perimetrals del solar i dels parterres, arbrat i planta arbustiva que delimiten les diferents zones d’aparcament. També s’ha instal•lat nou enllumenat format per 8 columnes de 12 m d’alçada amb tres projectors LED cadascuna.
Els treballs, adjudicats a l’empresa Bagudanch Serra, SL, comptaven amb un pressupost de 64.368,62 € (IVA inclòs).
El projecte té com a antecedents l’aprovació al Ple municipal a l’abril de 2017 d’una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP que reclamava habilitar aquest solar com a aparcament gratuït per als usuaris dels equipaments de la zona, tant de l’Hospital de Mataró com de les instal•lacions esportives més properes.