Comunicat en relació als requeriments de la Fiscalia en el marc de l’operació que investiga l’empresa Aplicaciones GESPOL, SL

L'alcalde, David Bote, i el regidor de Serveis Centrals i Via Pública, Juan Carlos Jerez. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, i el regidor de Serveis Centrals i Via Pública, Juan Carlos Jerez. Foto: Ajuntament

Dos agents de la Policia Nacional s’han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Mataró per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona i han fet requeriments de documentació a la Secretaria General. Al llarg del matí funcionaris municipals han facilitat la documentació requerida.
Els funcionaris judicials han informat que aquestes diligències són actuacions secretes. De totes maneres, se sap a través d’una nota de premsa de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, que l’operació té dos nivells: uns ajuntaments on es feien registres i un altre grup d’ajuntaments on només es feien requeriments de documentació, com és el cas de Mataró.
Segons la Fiscalia, es tracta d’una operació que es fa a tot Espanya per completar una investigació sobre l’empresa Aplicaciones GESPOL, SL.
Aquesta empresa és la que va crear i realitza el manteniment d’un software de gestió policial que utilitzen moltes policies d’arreu d’Espanya. En el cas de l’Ajuntament de Mataró, aquest software existeix des del 1997 i s’utilitza per a la gestió de diversos serveis policials com el registre de trucades de la Policia Local. L’import anual actual del contracte és de 4.810,8 € IVA inclòs. Entre els serveis que gestiona GESPOL a Mataró no està inclòs ni el servei de control semafòric (ALUVISA) ni tampoc el de la grua (EYSA).
Gràcies a les eines de transparència de l’Ajuntament de Mataró qualsevol persona pot comprovar els detalls de les factures amb GESPOL a través de l’eina de consulta del pressupost municipal que hi ha a la web www.mataro.cat. També estan disponibles on line els contractes amb aquesta empresa i es poden consultar a través de la plataforma de contractació pública.
L’alcalde, David Bote, ha convocat aquest migdia una Junta de Portaveus extraordinària per informar els grups municipals del que estava succeint i també ha atès els mitjans de comunicació, als quals ha explicat que confia en la justícia i que reitera la seva disposició i col·laboració.