Foto: El Periódico

Els comerciants neguen la versió de l’empresa, que assegura que només es tracta d’un fet puntual i no un costum el frau, que va ser enregistrat en vídeo

L’empresa que s’encarrega del servei de recollida de residus a Mataró, FCC, assegura que els fets recollits al vídeo que s’ha fet públic a través de diferents mitjans audiovisuals aquesta mateixa semana, són puntuals i no pas una pràctica habitual. Al vídeo es pot veure com un camió de recollida barreja rebuig amb paper/cartró. L’empresa es va reunir aquest divendres amb el consistori i ha culpat a un dels seus treballadors d’aquest error. Tot i això, la versió de FCC no concorda amb els diferents testimonis dels comerciants de la plaça de Cuba i voltants, lloc on es va enregistrar el citat video, ja que ells confirmen que no es tracta de cap fet puntual sinó d’un costum que ve de lluny.
Entre els mateixos comerciants del mercat el video ha anat corrents sense causar gaire sorpresa. Encara que el president de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba diu que mai ha estat testimoni directe d’aquests fets, lamenta molt que aquesta mala praxis succeixi, destroçant els esforços que fan tots els venedors per reciclar i creant un mal ambient que es va propagant, amb bon motiu.

De fet, no són només els comerciants del mateix mercat els que atestimonien que aquesta pràctica per part dels camions de recollida de residus és bastant comuna, botiguers de la plaça Gran i rodalies també es sumen a aquesta opinió, amb els fets vistos per molts d’ells en diferents ocasions.

Redacció: Norgess