Durant tot el dia i fins les vuit del vespre, a la segona planta de les instal·lacions del centre comercial Mataró Parc, tècnics sanitaris estan fent proves a les persones que voluntàriament volen.

Fins ara, a Mataró només s’havien realitzat proves de forma massiva en algunes escoles i instituts. Es feien tant als alumnes, com al professorat i familiars dels alumnes.

Tal com informa el Departament de Salut, es poden fer el test les persones sense símptomes. En cada municipi o barri es determina la franja d’edat. Per altra banda, la prova PCR és gratuïta i els resultats es poden consultar en 24/72 hores a través de “La Meva Salut”. 

Fins ara, per poder-se fer la prova només calia residir al municipi on es fa el cribratge, facilitar nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI).

L’objectiu d’aquests cribratges és trobar les persones asimptomàtiques afectades pel virus, que malgrat no tenir símptomes poden transmetre la malaltia. L’actuació és clau per trencar possibles cadenes de contagi.

3.000 persones han fet PCR

Segons font de l’Ajuntament, s’han dut a terme més de 3.000 PCR al centre comercial Mataró Parc. Aquestes mateixes fonts han dit que es tracta de la primera vegada que es duu a terme una estratègia d’aquestes característiques a Catalunya per detectar casos de COVID-19 asimptomàtics i poder tallar les cadenes de transmissió.

Han intervingut gairebé 100 professionals durant tot el dia, tant professionals sanitaris i administratius com els que han participat en el muntatge del dispositiu i en la gestió de cues. 

Cal tenir en compte que a Mataró ha elevat recentment a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’augment de contagis de Covid-19. Mesura que es va prendre en consonància amb les mesures determinades per la Generalitat de Catalunya per controlar la transmissió del virus.

A Mataró, el risc de rebrot és de 780,83 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,73.

@Radio la voz cerdanyola 2017