Al portal “Dades COVID” del Departament de Salut de la Generalitat han notificat avui que Mataró està 624 punts de risc de rebrot. Un total de 56 defuncions i 2.412 positius d’ençà que s’ha declarat la pandèmia

El creixement de risc de rebrot a la ciutat de Mataró segueix creixent exponencialment. En l’última actualització el Departament de Salut informa que en el període del 5 a l’11 d’octubre és de 624 punts. Quan en el període del 28 de setembre al 4 d’octubre era de 303,80 punts. Més del 50 % de creixement. Però aquesta tendència és la mateixa entre el període del 21 de setembre al 27 de setembre respecte a la setmana següent. En dues setmanes hem passat d’un risc de 173,32 als 624 d’avui.

Evolució de la tendència del risc de rebrot a Mataró
Evolució de la tendència del risc de rebrot a Mataró

Recordem que fa dos dies ja havíem superat els 500 punts com ja vàrem anunciar en la nostra web. En aquell moment, ja va provocant l’augment de pacients ingressats al 50 % en un sol dia.

Aquest fet fa que la taxa de reproducció del virus s’elevi a l’1,85. Risc que una persona contagiada pugui transmeti el virus a quasi dues persones. Segons informa Sanitat i Salut tot el que superi l’1 vol dir que el virus creix en expansió comunitària.

El seguiment epidemiològic que fa el Departament de Salut també notifica que s’han realitzat des del 5 d’octubre 4.589 PCR de les quals el 6,69 % han resultat positives. 307 positius en aquest període, a on la mitjana d’edat segueix rondant els 37 anys.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró fins a l’11 d’octubre 2020

Des del començament de la pandèmia els casos confirmats de COVID19 són de 2.412 persones positives i hem hagut de lamentar 56 defuncions.

L’Hospital de Mataró segueix amb ingressos

Al que fa a l’Hospital de Mataró, del 5 a l’11 d’octubre hi ha hagut 12 ingressos de persones mataronines i 5 a l’UCI. Actualment el dia d’avui els pacients ingressats són de 37 persones mataronines. A l’UCI hi ha 7 pacients mataronins.

Urgències de l'Hospital de Mataró
Urgències de l’Hospital de Mataró
@Radio la voz cerdanyola 2017