El TecnoCampus decreta quinze dies de classes telemàtiques per reduir els contagis. Mentre s’ha invertit 80.000 euros per posar a punt les instal·lacions per afrontar la pandèmia. S’han adequat i senyalitzat els itineraris d’entrada i sortida als edificis. S’han implantat sistemes de desinfecció, neteja i protecció. I s’han habilitat les llicències informàtiques necessàries per combinar docència presencial i en línia

A partir d’avui els alumnes del TecnoCampus comencen quinze dies de classes telemàtiques. Així ho ha informat en la seva web el TecnoCampus. El Comitè Acadèmic del centre universitari ha acordat pendre aquesta mesura. Malgrat això aquest model de classes en línia només s’aplica en totes les classes teòriques, però no en les pràctiques. La mesura no només s’aplica al TecnoCampus, sinó que l’han adoptat totes les universitats de Catalunya.

Recomanació del Departament de Salut i Protecció Civil

El passat diumenge van recomanar des del Departament de Salut i Protecció Civil que, durant un termini de quinze dies, es dugui a terme la priorització del teletreball i la docència en línia en l’àmbit universitari. Aquesta recomanació a totes les universitats catalanes és per reduir els contagis de COVID19.

Avui al matí des del TecnoCampus i per donar-hi resposta, i per tal de contribuir en la mesura del possible a reduir desplaçaments que poden provocar un empitjorament de la situació epidemiològica han acordat, el Comitè Acadèmic del TecnoCampus, que durant els 15 dies vinents, a comptar des de demà dijous 15/10/2020, totes les activitats lectives es duguin a terme mitjançant el model en línia. Les úniques excepcions seran les pràctiques, que seran notificades als estudiants afectats perquè sàpiguen que se seguiran duent a terme presencialment. Tot seguint tots els protocols de seguretat actualment vigents.

Acaba el comunicat agraint la comprensió i col·laboració davant la situació complexa a la qual ens enfrontem. Reiteren un cop més que el TecnoCampus ha dut a terme tant les inversions com la planificació del curs que ens permeten afrontar els diversos escenaris que es puguin plantejar els mesos que vénen.

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui les instal·lacions universitàries
L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui les instal·lacions universitàries

El TecnoCampus ha invertit 80.000 euros per posar a punt les instal·lacions per afrontar la COVID19

L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, ha visitat avui les instal·lacions universitàries per conèixer les inversions que s’hi han fet per adaptar-les a l’entorn actual, marcat per la pandèmia generada pel SARS-COV-2. L’alcalde ha destacat la necessitat que “hi hagi activitat, i que es faci de forma segura”. La diputada i vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i el director general del parc, Josep Lluís Checa, l’han acompanyat en la visita.

En aquest sentit, la inversió duta a terme per afrontar el nou curs és d’uns 80.000 euros, i es concreta en tres línies. En primer lloc, adequació dels edificis amb la senyalització d’itineraris i entrades/sortides i sistema de desinfecció a través de raigs ultraviolats en sales on hi ha material sensible, com els laboratoris. En segon lloc, obtenció de llicències d’ensenyament en línia a través de Zoom, per dur a terme el model de docència híbrida en què es combina presència a les aules i seguiment des de casa. I finalment, adopció d’un pla higiènic i sanitari, que inclou un reforç de la neteja i la compra de mascaretes i equips de protecció, material de desinfecció i hidrogel.

Dades de matrícula

L’alcalde també ha aprofitat la visita per donar a conèixer dades provisionals de matrícula de nou accés de graus. Amb 798 estudiants de primer matriculats a dia d’avui, i encara pendents de la preinscripció de setembre, que aquest any va endarrerida respecte altres cursos. S’espera una xifra final molt semblant a la del curs anterior. Prop de 900 estudiants de primer curs en els diferents graus. Hi ha hagut forts creixements en la matrícula de nou accés en graus vinculats a salut. De 226 el curs passat a 251 aquest curs. Set titulacions han tingut nota de tall.

Pel que fa als màsters i postgraus, hi ha una alta demanda estrangera, especialment xinesa. I s’ha posat en marxa un nou màster oficial, el d’Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva. En global, entre tots els cursos de grau, postgrau i màster, el TecnoCampus comptarà aquest curs 2020-2021 amb uns 3.500 estudiants matriculats.

Nova línia d’ajuts

L’alcalde i president del TecnoCampus ha volgut posar de relleu l’esforç pressupostari per dotar amb 500.000 euros una nova línia d’ajuts per als estudiants que acreditin problemes per fer front al pagament de la matrícula. S’han rebut 195 sol·licituds, que ara s’avaluaran per part d’una comissió nomenada pel Patronat de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, i que atorgarà ajudes de fins al 50% del preu de la matrícula.

@Radio la voz cerdanyola 2017