Desarticulen una trama internacional de tràfic de marihuana amb connexions a Mataró. Havien creat diferents empreses de distribució de fruita per a ocultar la droga i distribuir-la per Europa amb empreses legals de transport

Segons informa La Vanguardia, una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra de la Divisió de Recerca Criminal de la Regió Policial Ponent juntament amb la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Barcelona de la Guàrdia Civil van detenir el passat 1 de setembre a set homes, d’entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Quatre dels detinguts van ingressar a la presó.

La recerca es remunta al mes d’octubre de 2019 quan es va tenir coneixement que la policia francesa havia interceptat un camió d’una empresa de transports de Lleida que transportava 137,45 kg de marihuana oculta entre la mercaderia. Tot apuntava al fet que ni el conductor ni l’empresa tenien relació amb la droga intervinguda. Per aquest motiu, es va obrir una recerca i es va muntar un equip de treball conjunt amb la Guàrdia Civil per a esbrinar qui estava darrere d’aquest enviament.

Marihuana intervinguda per la Policia Local de Sanlúcar de Barrameda. Foto: Ajuntament de Sanlúcar
Marihuana intervinguda per la Policia Local de Sanlúcar de Barrameda. Foto: Ajuntament de Sanlúcar de Barrameda

En una primera fase de la recerca es va constatar l’existència d’un grup criminal format per set homes que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per a realitzar enviaments de marihuana. Aquest grup estava liderat per un home, de 38 anys i veí de Castelldefels, que s’encarregava de buscar naus tota Catalunya per a fixar la seu de les empreses. Posteriorment, les inscrivien en el registre a nom dels altres implicats.

De la recerca es desprèn que aquest grup, encara que no es dedicava al cultiu directe de la droga, oferia les seves empreses per a fer enviaments internacionals de droga. Concretament, ocultava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per a fer l’enviament a una ciutat europea. Amb aquest mètode pretenien dificultar la seva localització.

En la fase d’explotació de la recerca, el passat 10 de juny la Policia duanera de França va interceptar a la ciutat de Velles (França), gràcies a una informació facilitada pels Mossos i la Guàrdia Civil, un camió que transportava 214 kg de marihuana amagada entre caixes de fruita, amb destinació final al Regne Unit.

La droga anava perfectament envasada al buit i estava preparada per a una imminent distribució. Set detinguts en un operatiu conjunt contra la marihuana

Marihuana disposada per a la seva venda confiscada en l'operatiu. Font: POLICÍA NACIONAL
Marihuana disposada per a la seva venda confiscada en l’operatiu. Font: POLICÍA NACIONAL
@Radio la voz cerdanyola 2017