Demanat per la situació del PDeCAT a la comarca del Maresme després del degoteig de baixes de militància, especialment de càrrecs públics, el president de l’executiva comarcal, Carles Bosch, es reafirma en el comunicat emès avui des de la seva executiva.

 

En el comunicat, els membres de l’executiva comarcal no tenen cap problema en reconèixer Junts per Catalunya com “el partit polític capaç de representar el major nombre de sensibilitats pel que fa a l’anhel d’una gran part de la població del País: assolir la independència de Catalunya”.

Igualment, manifesten  identificar-se amb el President Puigdemont, així com els presos polítics Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, els exiliats polítics Lluís Puig i Toni Comín i els consellers de la Generalitat de Catalunya Miquel Buch, Damià Calvet, Jordi Puigneró i Meritxell Budó, com els “garants del correcte funcionament de JuntsxCAT. A tots ells, els demanen que siguin capaços de mantenir i alimentar la il·lusió que ha generat aquest nou projecte polític.

Per altra banda, insten la direcció del PDeCAT a donar compliment als acords presos en el Consell Nacional, en el sentit de transitar cap a JuntsxCAT i reconèixer el lideratge del President Puigdemont. Afirmen que no es pot perdre més temps en posar de manifest allò que els separa i denuncien que la direcció del PDeCAT hagi actuat de manera unilateral en tot aquest procés, sense informar la militància.

Finalment, donen un termini de dues setmanes per arribar a acords. Mentre, exercint la responsabilitat territorial sobre els 30 pobles del Maresme, es comprometen a contactar amb els representants de totes i cadascuna de les poblacions per tal d’informar-los de la seva postura. Si transcorregut aquest temps no hi ha un acord efectiu entre el PDeCAT i JuntsxCAT, afirmen que presentaran la seva renúncia com a Executiu Comarcal, que acompanyaran de la baixa com a associats del PDeCAT.

Per altra banda, segons ha pogut saber La Veu de Cerdanyola, en l’actualitat, són majoria els alcaldes i caps de llista del PDeCAT, així com els presidents locals, que s’han donat de baixa del PDeCAT per entrar a formar part de Junts per Catalunya.

@Radio la voz cerdanyola 2017