En declaracions a Ràdio la Veu de Cerdanyola, Francesc Teixidó (ERC) es posiciona tan pel que fa a la monarquia espanyola com a la situació econòmica dels ajuntaments davant la crisi sanitària que travessa el país.

Francesc Teixidó, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Mataró, explica als micròfons de la Veu de Cerdanyola que el seu grup municipal ha presentat una moció al proper Ple en la qual aquest grup proposa s’acordi de demanar que s’investigui la monarquia i també que es promogui un referèndum sobre aquesta. Així mateix, Esquerra vol que es reconsideri la decisió de restablir les relacions de la ciutat de Mataró amb una casa reial que s’ha vist que era corrupta.

Pel que fa a la moció que ERC presenta, conjuntament amb JuntsXMataró, sobre la suficiència financera dels municipis, es mostra contrari a l’acord a què han arribat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Govern de l’Estat.

L’acord a què es refereix Teixidó, preveu que l’Estat disposi de la totalitat de l’estalvi dels ajuntaments, als que deixarà gastar el 35% i el 65% restant el retornarà als municipis en un termini de quinze anys.

És per aquesta raó que el líder local d’Esquerra demana a l’alcalde, David Bote, que es posi al costat del municipalisme català. El qual demana poder utilitzar aquests diners per fer front a les despeses que han hagut de fer a causa de la pandèmia, quan no els hi tocava.

Recorda que l’alcalde de Mataró és vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i s’hauria de posar al costat de les necessitats dels ajuntaments i dels ciutadans de Catalunya, en lloc d’acatar les ordres del PSOE.

Per acabar, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Mataró, aprofita per desitjar bones vacances a tots els oients de Ràdio la Veu de Cerdanyola i els hi demana que siguem responsables en el compliment de les mesures sanitàries amb motiu de la COVID-19.

Redacció: Q.Fernàndez

@Radio la voz cerdanyola 2017