La Unitat Militar d’Emergència (UME) de l’Exèrcit espanyol és a Mataró per desinfectar diverses residències de gent gran de Mataró. Es està actuant des d’aquest dimarts a les residències Laia, El Mirador i els Garrofers, i una empresa de neteja actua a Gatassa i Can Boada

L’exèrcit espanyol és des d’aquest dimarts dia 7 al matí a Mataró, col·laborant en la lluita contra el coronavirus. La Unidad Militar de Emergencias (UME) ha fet acte de presència a la capital del Maresme per procedir a la neteja i desinfecció de diversos centres geriàtrics de la ciutat, tal i com ja ha estat fent a diferents municipis catalans i del conjunt de l’Estat. En concret, la Unitat està treballant a les residències de gent gran Laia, El Mirador i Els Garrofers. En paral·lel, una empresa especialitzada està fent tasques similars a la residència Gatassa, on en les darreres hores ha esclatat un brot mortal de coronavirus, i a Can Boada.

Des de l’Ajuntament especifiquen que la presència de la UME a les citades residències no implica que hi hagi hagut mortalitat per coronavirus a cada un dels centres, ja que més enllà del cas de Gatassa, on la xifra de morts s’elevaria a 15, de moment no hi ha constància de situacions similars a les residències mataronines. Però preocupació és elevada pel que està passant als centres geriàtrics d’arreu del país, on s’estan registrant molts brots de coronavirus com el que ha afectat la residència Gatassa.

Davant d’això, s’ha decidit optar pel suport de l’exèrcit, el qual ja està actuant en residències geriàtriques i en altres equipaments i espais públics de molts municipis catalans. Divendres passat l’alcalde, David Bote, ja va manifestar que ell “no tindria manies” en demanar la presència dels militars a Mataró, malgrat que fins llavors les tasques de neteja i desinfecció dels equipaments i espais públics estava anant a càrrec dels serveis municipals. “Són temps perquè tots col·laborem. Estem tots al servei d’una causa“, va afegir Bote, en referència al paper que està jugant l’exèrcit en la lluita contra el coronavirus.

@Radio la voz cerdanyola 2017