En la roda de premsa de Budó, Vergés i Buch, el Govern demana “solucions reals” per a les famílies i treballadors i critica les mesures de Sánchez. Per altre banda denuncien les “retallades” de l’estat en els fons per polítiques actives de feina per a Catalunya. Mentre Miquel Buch informa de que hi han hagut 300 detencions per incompliments de les mesures de confinament en 20 dies. Salut reconeix que més de 47.000 persones presenten símptomes lleus a Catalunya

La consellera de presidència, Meritxell Budó, ha demanat “solucions reals” per a les famílies i treballadors, en contradicció amb les mesures que ha pres el govern espanyol, sota el seu parer. “Qui s’ha d’endeutar és l’estat“, ha dit, i ha demanat que “es rescatin les persones i empreses“, posant èmfasi en les petites empreses, a les quals se’ls ha d’oferir “liquiditat

La consellera de presidència, Meritxell Budó, ha denunciat les “retallades” de l’estat en la transferència de fons per a polítiques actives de feina. Els 173 milions d’euros, ha lamentat, suposen una forta caiguda respecte als 378 milions de l’any passat. Budó també ha explicat que durant el mes d’abril es pagaran dos mesos dels fons a les escoles concertades i que les targetes moneder dels menjadors d’escoles seran recarregades per 15 dies més. També ha explicat que el Govern i els municipis usen coordinadament els 61 milions d’euros de fons locals per a la lluita contra el COVID19.

Arrenca un assaig clínic per distribuir antivirals preventius a les residències

El Govern de la Generalitat ha encetat un assaig clínic dirigit per l’epidemiòleg Oriol Mitjà, emmarcat en l’estructura de la fundació Lluita contra la Sida i amb la col·laboració d’IRSICaixa, l’hospital Germans Tries i Pujol i la Fundació Open Arms per suministrar antivirals de manera preventiva a les residències d’avis. Als pacients afectats pel covid-19 se’ls administra un antiviral per tal de reduïr la càrrega viral del Covid-19 i a les persones que han estat en contacte amb malalts, se’ls aplica un tractament profilàctic amb base en la hidroxicloroquina. Al final del dia d’avui, ha dit Budó, s’haurà actuat en 17 residències.

300 detencions per incompliments de les mesures de confinament en 20 dies

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha explicat en roda de premsa que s’han efectuat 300 detencions en 20 dies per incompliment de les mesures de confinament. S’han identificat més de 150.000 persones i més de 130.000 vehicles, així com s’han tancat 77 establiments i s’ha rebut un total de 40.092 denúncies durant aquests 20 dies.

Més de 47.000 persones presenten símptomes lleus a Catalunya

La consellera de sanitat, Alba Vergés, ha explicat que independentment dels casos confirmats amb COVID19, 47.373 persones presenten símptomes lleus.

Vergés, ha advertit que “l’epidèmia continuarà després de la quarentena” i que malgrat que “les mesures estan funcionant” no s’atreveix a reafirmar les paraules del ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui ha afirmat que s’ha arribat al pic de la pandèmia i Espanya està en fase d’estabilització. “El sistema sanitari se seguirà tensionant i seguirà estant al límit de la seva capacitat com ho està ara“, ha dit.

@Radio la voz cerdanyola 2017