Amb 1.348 positius més, Catalunya segueix lleugerament a la baixa, però suma la xifra més alta de morts en un dia: 208. Per altre banda, Salut reforça l’assistència sanitària a Barcelona amb quatre espais de suport a quatre grans hospitals de la ciutat

El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.348 positius nous de coronavirus a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 12.940. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 880 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.187 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 2.248 són professionals sanitaris.

Pel que fa a Igualada, Salut confirma un total acumulat de 395 positius de coronavirus SARS-CoV-2. Del nombre total de casos, 140 són professionals sanitaris. 50 persones han mort amb la Covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 2.384 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19, 137 de les quals en el brot d’Igualada.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que a data d’avui hi ha 310 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, segons informen els centres residencials de la xarxa pública del país (públics i privats). Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut.

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

A data d’avui s’han confirmat també que són 94 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

Salut reforça l’assistència sanitària a Barcelona amb quatre espais de suport a quatre grans hospitals de la ciutat

Els espais, habilitats pel Consorci Sanitari de Barcelona, seran propers als hospitals de referència de la ciutat per destensionar els centres durant els propers dies. Els espais són tres centres esportius i un espai per determinar que poden arribar a allotjar fins a 600 pacients en una primera fase. El primer que entrarà en funcionament serà el CEM Olímpics Vall d’Hebron per donar servei a l’Hospital Vall d’Hebron

El Consorci Sanitari de Barcelona, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ha començat el desplegament del projecte Pavelló Salut per habilitar quatre espais com a prolongació dels quatre hospitals de referència de la ciutat. Aquesta mesura permetrà poder atendre de manera simultània fins a un total de 600 pacients en una primera fase i contribuir a destensionar els equipaments sanitaris a causa de la situació d’emergència per la Covid19.

Per desplegar l’operatiu, avui s’ha constituit l’Oficina Tècnica de Pavelló Salut, ubicada al Parc Sanitari Pere Virgili i formada per una quinzena de professionals de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta oficina s’ampliarà en funció de les necessitats operatives i està preparada per atendre totes les demandes que li faci arribar el Departament de Salut. Tots els serveis municipals s’han posat a disposició de Salut per fer front als requeriments logístics que siguin necessaris en cada moment.

Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, ha començat les tasques d’instal·ació d’un primer Pavelló Salut al CEM Olímpic Vall d’Hebron que doni suport a l’Hospital Vall d’Hebron, que podrà entrar en funcionament a principis de la propera setmana. Bombers de Barcelona seran els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que el Servei Català de la Salut (CatSalut) s’encarregarà de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial.

D’altra banda, els equips de sistemes d’informació dels hospitals, l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat estan treballant perquè els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà pels malalts ingressats.

Els quatre espais són els següents:

  • CEM Olímpics Vall d’Hebron: l’hospital de referència serà Vall d’Hebron
  • Claror Marítim: l’hospital de referència serà l’Hospital del Mar
  • CEM Guinardó: l’hospital de referència serà l’Hospital de Sant Pau
  • L’Hospital Clínic utilitzarà un espai que s’està acabant de determinar

 

@Radio la voz cerdanyola 2017