Una iniciativa d’una mataronina, activista, per donar a conèixer el coronavirus al col·lectiu amazic, ha fet un vídeo explicatiu a YouTube en amazic

En aquest vídeo explica que és el coronavirus, els seus símptomes i a on va començar el virus. Fa una crida a tot el col·lectiu per que es quedi a casa, explicant la importància de seguir les normes establertes per part del govern de cada país. Quedar-se a casa, ens protegeix i protegeix als altres, evitar col·lapsar els hospitals, evitar contagiar a la gent, si som portadors del virus, sensibilitzant a algunes persones que s’ho poden haver agafat com a vacances. S’ha de ser responsable i ser conscients de mantenir la calma, ha dit. Fomenta l’ajuda mútua en distància fent servir diferents maneres i fer una bona alimentació per poder reforçar les defenses.

També com s’ha de fer cura del COVID19, explicant els hàbits de la higiene. Explica també el que ha passat als supermercats i la importància de mantenir la calma per poder evitar situacions com les que s’han viscut d’estrès i caos en alguns llocs.

Per altre part, explica com ho estem vivint a Espanya, a Catalunya i a Mataró. El suport que donem els nostres metges a través d’aplaudiments de la seva feina cada tarda, i fa una crida a que ho facin.

Demana que el govern marroquí doni llibertat als presos polítics rifenys, i que aquests que estaven en vaga de fam, la deixin en aquests moments delicats, perquè les presons marroquines no estan preparades.

@Radio la voz cerdanyola 2017