L’Associació Catalana de Crítics d’Art ha premiat el M|A|C (Mataró Art Contemporani) en la categoria Espais i iniciatives, en la 36a edició dels Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) 2019 que es va celebrar ahir dimecres 11 de març a l’Auditori del MACBA

Els socis de l’Associació Catalana de Crítica d’Art 2019 i el jurat de la 36a edició dels Premis, format per Mercè Alsina, Teresa Grandas, Olivier Collet i Maria Palau, han atorgat el premi amb aquesta valoració:

“Per haver esdevingut una finestra cap a les produccions artístiques contemporànies, pel suport als artistes de l’entorn en la seva formació i difusió, i per la voluntat de contribuir de manera continuada des del territori al mapa de l’actualitat artística.”

Els guardons han comptat amb trenta finalistes repartits entre sis categories: Espais i iniciatives, Educació, Recerca, Crítica d’art, Comissariat i Projecte artístic.

Aquest és el tercer premi ACCA que rep el centre d’art mataroní M|A|C. L’any 2018 va guanyar en la categoria d’educació als premis pel projecte del 2017 “El relat d’una exposició”, mentre que l’any 2017 es va premiar a Antònia Maria Perelló i el M|A|C al millor projecte del 2016 per “Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern”, una exhaustiva investigació sobre l’obra de l’artista Ramon Guillen-Balmes.

Gisel Noè i Gemma Tro, de l’equip del M|A|C, van recollir el guardó
Gisel Noè i Gemma Tro, de l’equip del M|A|C, van recollir el guardó

Els premis ACCA

Els Premis ACCA s’atorguen a l’activitat creadora, galerística i crítica desenvolupada a Catalunya, en un ampli marc que inclou exposicions  en museus i galeries, centres de producció, comissariats, edicions, tant de l’àmbit públic com privat. Les diferents categories dels premis són: Espais i iniciatives, Projecte artístic, Recerca, Crítica d’Art, Comissariat i Educació.

La història dels Premis ACCA no deixa de ser una visió de la història de l’art català en els últims trenta anys. Una comissió anual proposa 5 nominats per cada categoria i els premis els concedeixen per mitjà de votació electrònica tots els membres de l’associació. El guardó consisteix en un diploma presidit pel dibuix que Joan Miró va dissenyar expressament per a l’Associació Catalana de Crítics d’Art, l’original del qual es conserva al MACBA.

@Radio la voz cerdanyola 2017