La Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró comença una nova edició del Seminari de Ciències Naturals sota el nom de “… i els artròpodes dominaren la Terra”. La majoria de sessions tindran lloc a les tardes a la sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), excepte dues sortides l Parc de la Serralada de Marina (Tiana) i a l’Embassament de Vallforners (Cànoves)

El dia 3 de març comença una nova edició del Seminari de Ciències Naturals, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró sota el nom de “… i els artròpodes dominaren la Terra”. A través de 8 conferències i 2 sortides, fins al 28 de març s’aprofundirà en el coneixement dels artròpodes (insectes, aràcnids, crustaci i altres) que són coneguts per la seva gran diversitat de formes i adaptacions.

Només els insectes representen gairebé el 80 % de la diversitat total animal coneguda del planeta. Aquest fet ha despertat des de fa temps la curiositat de molts naturalistes; pel seu interès científic, però, també perquè juguen un paper important en l’equilibri de la natura – molts són útils per a l’home -, i també per la seva bellesa.

El seminari s’organitza cada primavera entorn algun tema de ciències naturals. Aquesta edició vol retre homenatge a un entomòleg i farmacèutic mataroní de mitjans del segle XIX, Joaquim Marià Salvañà i Comas (1828-1902), que és autor del primer catàleg ibèric de fauna entomològica: “Apuntes para la geografía y fauna entomológicas de Mataró” (Madrid, 1870). El Seminari és un reconeixement a la seva figura i en motiu del 250 aniversari d’aquesta publicació.Com cada any, es comptarà amb la participació de diversos especialistes provinents dels centres d’investigació de referència al país.

La majoria de sessions tindran lloc a les tardes a la sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), excepte dues sortides l Parc de la Serralada de Marina (Tiana) i a l’Embassament de Vallforners (Cànoves).

La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer o online a http://scur.cat/L0G4GZ,  presencialment a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer de Sant Josep, 9), o trucant al telèfon 93 758 23 61.

En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 31 de la revista científica L’Atzavara (any 2021), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.

@Radio la voz cerdanyola 2017