Segons informa ACN, després de poc més d’una setmana de l’aplicació del nou Pla per a restringir l’accés de vehicles al centre de Mataró, l’Ajuntament topa amb els primers detractors. El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme qui demana ampliar l’horari per a accedir amb cotxe a la Riera

Primer va ser la pressió dels pares de l’escola Cor de Maria, que va obligar el consistori a fer marxa enrere el primer dia d’aplicació de les mesures, i ara és el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme qui demana ampliar l’horari per a accedir amb cotxe a la Riera.

Els bars i restaurants demanen el lliure accés de 7.30 h a 11 h del matí – actualment és només de 7 h a 9.30 h -, i també una nova franja de 13.30 h a 15.30 h. L’objectiu, diuen, és facilitar la càrrega i descàrrega “directa i davant els establiments” i facilitar l’accés als restaurants a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament ha obert un període de prova d’implantació de les noves mesures que finalitza l’1 d’abril. Abans d’aquesta data es decidirà quines propostes s’adopten i quins es descarten. En cas de prosperar la petició dels restauradors, la Riera tornaria a quedar ocupada pels cotxes pràcticament durant tot el dia.

I és que en aquesta proposta s’hauria d’afegir la cessió que ja s’ha fet als pares de l’escola concertada, que han aconseguit obrir una franja de trànsit lliure de 16.45 h a 17.15 h per a poder arribar amb cotxe fins a la porta del centre.

@Radio la voz cerdanyola 2017