Des de dijous 20 de febrer al 22 de març es podrà veure “Fonts del Montseny”, un projecte del fotògraf bredenc Adrià Corella, juntament amb l’estudiós del Montseny Òscar Farrerons i la col·laboració del Museu Etnològic del Montseny La Gabella (MEMGA) a Can Boet

La mostra està formada per 25 fotografies de diverses fonts existents a diferents punts del massís, així com 15 plafons explicatius i un dossier on es recull la tasca de recerca feta en el marc d’aquesta iniciativa.

Amb aquesta exposició, Can Boet pretén seguir en la línia d’un els principals objectius de l’equipament, col·laborar amb les iniciatives dels estudiosos locals per donar a conèixer els seus estudis dins l’àmbit del patrimoni arqueològic i natural.

Les fonts són un patrimoni cultural i natural, perquè no només formen de la nostra identitat cultural (llegendes, mites, aplecs-fontades…) sinó que alberguen un dels recursos naturals més preuats: l’aigua. És per això que els autors reivindiquen conservar-les com a elements patrimonials. I entorn l’aigua, ja sabem que s’hi fa vida, tots els organismes vius en depenen i n’hi ha que s’han especialitzat en aquests tipus d’ambients, com les molses que estudien els investigadors de la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN).

S’han organitzat un programa de conferències, visites dinamitzades i una activitat familiar per donar a conèixer les fonts i els estudis que s’estan duent a terme a tota classe de públic. La inauguració serà el 20 de febrer a les 18.30 h. Tot seguit hi haurà ja el primer acte: una conferència  a càrrec dels autors de “Fonts del Montseny”. El dijous 27 de febrer a les 18.30 h a Can Boet es farà la conferència “Fonts de la Serralada Litoral Central”, projecte de la Delegació de la Serralada Litoral Central (Institució Catalana d’Història Natural), mentre que el 22 de març a les 12 h a i dins la celebració del Dia Mundial de l’Aigua tindrà lloc l’activitat familiar “La vida a l’aigua de la bassa de Can Boet”. Durant aquest temps es faran visites dinamitzades per a escolars i grups.

L’exposició es podrà visitar els dijous de 17 a 20 h i dissabtes de 10 a 13 h.

@Radio la voz cerdanyola 2017