Després de la decisió de la nova regidora de cultura de cancel·lar el Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona “Jaume Isern”, Raúl Prieto Ramírez, director artístic del Festival, diu en una nota que el concert habitual de Santes seguirà a la Basílica de Sta. Maria el proper dia 18 de Juliol a les 21h

Transcrivim íntegrament el comunicat:

Comunicat en referència a la cancel·lació del Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona “Jaume Isern”

Després de la decisió de la nova regidora de cultura de cancel·lar el Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona “Jaume Isern”, era necessària una nota com a director artístic perquè considero que ho dec al públic.

Amb el Festival, l’Ajuntament es va sumar a l’èxit que un grup d’amics (amb el recolzament del Capgròs) havíem aconseguit amb el meu concert habitual de Santes. Vosaltres, el públic, heu estat els autors de l’èxit. El festival va arribar 10 anys després, i ja en porta 8, però el concert habitual de Santes seguirà a la Basílica de Sta. Maria el proper dia 18 de Juliol a les 21h.

El meu objectiu va ser posar en valor una peça única del patrimoni de Mataró, l’instrument musical històric més gran construït a Catalunya, per aportar el meu granet de sorra a la promoció d’una ciutat a la que estimo profundament. La marca “Festival Orgue Mataró” és ja coneguda en cercles musicals de tot el món rebent alumnes de China, Estats Units, Rússia, Àustria, França, Singapur, Finlàndia, Croàcia, Argentina… i en les últimes edicions també visitants aficionats que pernoctaven una setmana o més. Aquest objectiu s’ha aconseguit amb l’ajuda i recolzament inestimable de particulars que han acollit alumnes, negocis com l’Escola de Música El Carreró i el restaurant Mil848, les parròquies de Sta. Maria, l’Esperança, Sta. Anna, Les Carmelites, nombrosos voluntaris… però també, i això és important, amb els diners dels impostos dels ciutadans de Mataró. Veure alumnes que repetien d’un any a l’altre portant les seves famílies per quedar-se en hotels a viure Les Santes apuntava en la direcció correcta. L’esforç de tots vosaltres amb el que s’ha creat aquesta marca internacional per Mataró, desapareix en l’ instant en què l’Ajuntament no accepta la meva proposta de: “és més important mantenir la marca sigui amb la retallada que sigui, abans que fer-la desaparèixer”.

Estic molt satisfet amb el que s’ha aconseguit durant aquests 8 anys, vosaltres heu omplert els meus concerts i sumat als que s’estan posant en contacte amb mi durant aquests dies (fins hi tot des de fora de Mataró) no puc sinó agrair de tot cor el gran recolzament rebut. No patiu, el concert de les Santes no s’ha acabat, i mentre l’autoritat de la Basílica de Sta. Maria m’ho permeti, se seguirà celebrant cada Juliol.

Ens veiem el 18 de Juliol!

Raúl Prieto Ramírez

@Radio la voz cerdanyola 2017