Aquest matí l’alcalde, David Bote, i els regidors Francesc Teixidó i Sergi Morales han rebut al delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez, per valorar els danys que ha rebut el port. Mentre el dissabte una crida popular va netejar les platges

Julià Fernàndez ha volgut conèixer de primera mà els danys causats pel temporal al port de Mataró, al qual tenen competència directa. El dimecres ja Consell de Govern, que és a on es prendan les mesures pels ajuts. El Delegat Territorial ha valorat amb la informació que té ara mateix que els danys als ports catalans pugen a uns 8 milions d’euros.

Per la seva part, l’alcalde de Mataró, David Bote, vol donar un agraïment a totes les persones que han fet esforços i han treballat per evitar riscos i garantir la seguretat de la gent. Ha indicat que estan fer un recompte de tots els danys que ha fet el temporal per poder tenir una valoració exacte de l’import dels danys. Els dijous i divendres van acelerar la reparació d’aquells danys que necessiten ser reparar de forma més inmediata, per poder obri els equipaments municipals.

Per la seva part la gerent del Port de Mataró, Margarita Diez, ha valorat en uns 200 mil euros els danys, encara que falta revisar si l’escullera ha patit algun moviment. Afirma que l’estructura general ha aguantat el temporal. També ha indicat que es treballarà en actuacions de futur per protegir més el port.

A hores d’ara el braç del port està obert, excepte el tram final que és el que va patir més desperfectes a conseqüència de les onades i la pluja.

Des del port s’han fet 100 actuacions per lligar vaixells, reamarrar,  i buidar vaixells. Es va actuar en 15 vaixells. Finalment 5 van acabar enfonsats. També una embarcació de Varador 2000 es va incendiar pel mal funcionament d’un generador. Una onada, van arribar als 7 metres, es va emportar el far. Ara es substituirà per un de més modern, un sistema que informi de les dades reals de la llum per ràdio i  instal·lar una estació meteorològica.

Recollida Popular

El dissabte en dues convocatòries populars, centenars de persones van participa en la neteja de les platges de Mataró, afectades pel temporal. Un voluntariat que es va unir als treballadors municipals, per deixar el front marítim com abans del temporal.

Segons informa el Periódico Joan, un veí de Mataró, al costat de la seva filla, Abril, van decidir fer alguna cosa, ja que era horrible, la platja estava plena d’escombraries. Ell i desenes de persones van fer una crida a anar a recollir els residus a la platja aquest cap de setmana a través de les xarxes socials. La crida va causar efecte i el cap de setmana el litoral s’ha omplert de milers de persones amb guants, bosses i rasclets, que han tractat de retirar les escombraries del litoral català.

A Mataró, el missatge es va anar expandint fins que avui dissabte més de 400 persones s’han congregat per a retirar els residus de la platja. Inclòs l’alcalde de la localitat i regidors del Consistori van ajudar a les tasques de neteja.

Us posem algunes imatges de la recollida. Unes fotos cedides per Lluís Rugama. Podeu veure la resta aquest enllaç: http://bit.ly/TemporalGloria

Galeria d’imatges de la Visita del Delegat Territorial

@Radio la voz cerdanyola 2017