Sis persones més ferides, suspensió de la línia R1 de Rodalies de Badalona a Maçanet, 700 afectacions per falta de subministrament elèctric i Protecció Civil eleva a fase d’emergència el Pla INUNCAT

Segons informa l’Ajuntament, avui han deixat sis persones més ferides, elevant a un total de 19 les persones ferides lleus pel temporal Gloria. A l’Hospital encara hi ha ingressades quatre de les 19 persones, segons hi ha confirmat el consistori.

Aquesta nit ha sigut la més intensa del temporal, a on els bombers han realitzat una desena d’intervencions per acumulació d’aigua i per retirada d’arbres, com la de caiguda d’una mimosa al pati de l’Escola Bressol La Caseta, al carrer Bonaire. El port també ha sigut protagonista del temporal quan una onada es va emportar el far de l’escullera i va haver-hi un incendi en un vaixell.

Per altra banda, des d’Endesa han informat que hi ha al voltant d’unes 700 afectacions per falta de subministrament elèctric arreu del territori català. A Mataró, l’Institut mataroní Thos i Codina s’ha vist obligat aquest matí a suspendre les seves classes per la manca de subministrament elèctric. Per la seva part des de diumenge la Policia Local ha rebut 306 incidències.

Per al que fa al transport públic la pitjo part se l’ha emportat Rodalies de Catalunya. Des del matí s’ha suspès la circulació de trens entre Badalona i Maçanet. Diferents incidències com el risc de desbordaments de rieres, així com la crescuda del riu Tordera que ha enfonsat el pont ferroviari que comunica Malgrat de Mar amb Blanes. La reposició del pont ha indicat el Conseller de Territorialitat i Sostenibilitat, Damià Calvet, que pot trigar entre sis i nou mesos a restablir-se. Inundacions a diversos punts de la costa i trams coberts per la sorra, com la de Sant Pol.

Al que fa a carreteres, al matí durant unes hores, s’ha hagut de tallar el trànsit la sortida 100 Mataró Oest de la C-32 i l’entrada direcció Girona en el mateix punt per acumulació d’aigua. La N-II també ha estat tallada unes hores entre la Rotonda Elisabet Cristina de Brunswick i la riera de Sant Simó per les intenses precipitacions que han caigut durant la nit. A la tarda ja estan tots els accessos oberts.

Per la seva part Protecció Civil ha elevat a fase d’emergència el Pla INUNCAT per l’arribada aquesta tarda d’un nou front de pluges. Des de l’inici del temporal, el telèfon d’emergències de la Generalitat, el 112, ha rebut 1.324 trucades del Maresme, de les quals 456 s’han fet des de Mataró. L’acumulació de pluja a Mataró des de dilluns ha sigut de 137 litres per metre quadrat.

@Radio la voz cerdanyola 2017