Segons ha informat La Vanguardia aquest matí, han tingut accés a diversos extractes de converses contràries a l’independentisme, en les quals s’al·ludeix a l’ús de les armes i a la violència per a acabar amb aquest moviment

Aquest matí el govern municipal (PSC – En Comú Podem) defensa a la plantilla i posa en dubte la veracitat del contingut dels missatges. A mig matí l’Ajuntament ha fet un comunicat que traslladem sencer:

En relació a les diferents informacions publicades per La Vanguardia sobre una sèrie de missatges l’autoria dels quals s’atribueix a un grup privat de WhatsApp de policies locals de Mataró, l’Ajuntament vol fer constar les següents consideracions:

  • Els missatges mostrats pel diari a l’Ajuntament són extractes reenviats de manera fragmentada, no una conversa completa. De la seva visualització no es pot desprendre ni la veracitat ni l’autoria del contingut. Cal tenir en compte, a més, que els agents de policia no disposen de mòbils corporatius.

  • Tot i això, l’alcalde, David Bote, ha demanat l’obertura d’un expedient informatiu per tal de recollir tota la informació possible al respecte i, si s’escau, prendre les actuacions que s’estimin oportunes.

  • L’Ajuntament de Mataró vol destacar l’objectivitat i neutralitat amb què els membres de la Policia Local de Mataró duen a terme les seves actuacions policials.

Obertura d’expedient informatiu

Aquesta tarda la reacció de l’alcalde i el govern municipal ha estat contrari al que ha indicat aquest matí. Segurament arran d’una Proposta de Resolució presentada per Junts per Mataró, en el qual entre altres coses han demanat l’obertura d’un expedient informatiu.

La Proposta de Resolució en els seus acords a part de l’obertura d’un expedient administratiu informatiu per tal d’esbrinar si son certes les activitats d’aquest grup i si les mateixes suposen algun tipus d’il·licit administratiu i/o penal, solicitan que si el cas que es determini siguin certs els continguts, s’obri el procediment administratiu i s’apliquin les sancions que s’estimin adients. A més a més si els continguts del xat supossin un il·licit penal, es doni trasllat dels expedients a la Fiscalia de Delictes d’odi de Barcelona, per tal que prengui les accions penals que entengui pertinents, personant-se alhora l’Ajuntament a les actuacions com acusació particular.

Proposta de Resolució de JxM

Missatges del grup de WhaShapp

Recordem que en les captures de pantalla que han transcendit del grup de WhaShapp dels membres de la Policia Local de Mataró, que també han arribat a diversos grups polítics municipals, sorprenen frases com “dadme un par de metralletas y se acaba el problema” en referència al fil de la discussió sobre l’independentisme. El mateix personatge acaba apuntillando que “una ráfaga y corren como conejos“. Un altre apunta que no està d’acord amb la violència però “si para radlcarla hay víctimas, es como en la guerra, mueren inocentes“. En un altre punt, afegeixen, en referència als policies que simpatitzen amb la Independència de Catalunya, suggereixen que “deberíamos hacer como antaño, irnos al bar y arrearnos unas barrechas, y que los enfadaos den la cara, empiecen a ponerse firmes y le rompan la cara al que lo joda“. Així mateix, en un altre missatge, un dels uniformats, amb relació a les activitats terroristes és partidari de “detener al terrorista que los jalea, Torra“.