Aquest passat dissabte a Can Llong, a Sabadell, La Sirena CN Mataró es proclama campiona de la Supercopa Estatal femenina de waterpolo al derrotar a la tanda de penals a l’Astralpool CN Sabadell.

El CN Mataró s’ha imposat al Astralpool CN Sabadell en la gran final de la XI Supercopa d’Espanya PREMAAT de waterpolo femení per 14-15 després de penals. Després d’un inici molt igualat i amb molts gols (4-3), les de David Palma van trencar el partit en el segon quart però les del Maresme van poder recuperar la escletxa creada per les del Vallès amb un 1-4. En l’últim quart, va continuar remant Mataró i va certificar les taules (10-10). En els penals, creu per a Barzón i cara per a Lloret. Ani Espar, amb 7 punts en joc i un altre en la tanda de penals, va ser nomenada MVP del partit.

Va començar la trobada amb un Mataró casat amb el gol. Em menys de 30 segons, Anni Espar castigava als seus ex(0-1), però responia ràpid per dins en superioritat Mati Ortiz. Després, un tret llunyà de la internacional Judith Forca donava la volta al marcador. Les de Marina Zablith van continuar insistint i van provocar un penal que va transformar una de les seves jugadores franquícia, Anni Espar, per a posar les taules (2-2). El ‘remolí’ Espar, d’un xut llunyà tocat per la defensa, posava de nou a favor a les del Maresme, però contestava Maica (3-3). A 18 segons, Silvia Morell, en superioritat, col·locava el 4-3. Partidàs en els primers 8 minuts.

Va obrir bretxa el Sabadell amb dos gols gairebé seguits en el segon quart, l’últim del fitxatge rus Tankeeva (6-3). Primer contrtiempo seriós per a les de Zablith, augmentat per un altre punt de Silvia Morell, la qual cosa va provocar un temps “mortal de necessitat” per a les visitants. La primera gran factura era un fet (7-3). Anni va retallar de penal, insuficient davant una Sabadell molt incisiu en atac.

Després del descans i amb 8-4 en contra, Mataró havia de jugar contracorrent i amb un marcador molt complicat. I més amb una Mati Ortiz fent molt mal en la zona (9-4). Les ‘anas’ (Gual i Espar) i Irene González van animar una miqueta la banqueta visitant amb un parcial de 4-0 que donava vida a la trobada (9-8). De nou, un penal transformat per una espectacular Anni Espar.

La ‘pájara’ del CN Sabadell va ser molt ben aprofitada pel Mataró mancant 8 minuts per a conèixer el campió. Morell, de penal, va posar el 10-8, i Gual el 10-9 a 5 minuts per a la conclusió. Hi havia partit. Van passar els minuts i arribem als dos últims, els de la veritat. A 1.09, golàs de Anni Espar, el setè seu, en superioritat, per a posar les taules. En els penals, un únic error en el cinquè de Laura Barzón i gol d’Helena Lloret va fer que el CN Mataró es proclames campió.